رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 211606

صداو سیما مجوزهای تلویزیون اینترنتی را لغو کرد

آرزوی تلویزیون خصوصی ،شاید وقتی دیگر

ساعت 24-درحالی که کشوری مثل افغانستان در همسایگی ایران بادشواری های سیاسی داخلی پرشماری که دارد شاهد فعالیتهای چند تلویزیون خصوصی است اما انحصار سازمان صدا و سیما هنوز اجازه کار به تلویزیون های خصوصی را نمی دهد.

تماشای تلویزیون
از سوی دیگر در ترکیه که یکی دیگر از همسایه های ایران است داشتن تلویزیون خصوصی و غیردولتی سالهاست یک اتفاق عادی شده است .در ایران این مساله گویا حل ناشدنی است. صدا و سیما چندی پیش به 5 شرکت مجوز رسمی ارائه تلویزیون اینترنتی (IPTV) را داده بود، یک دارنده مجوز تلویزیون اینترنتی از لغو همه مجوزهای صادره شده توسط صدا و سیما خبر داد. سازمان صدا و سیما در سال 94 در یک فراخوان عمومی برای نخستین بار در کشور نمایندگی رسمی صدا و سیما در ارائه خدمات IPTV (تلویزیون اینترنتی) را به 5 شرکت اعطا کرد.به این ترتیب 5 شرکت ایرانسل، توسعه بهنگام غدیر، آسمان (وابسته به کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام)، باران تلکام (متشکل از فناپ، آریا همراه، سام سرویس و مهندسی ایران برنا) و تراشه سبز ( متشکل از چند عرضه کننده خدمات اینترنتی) به صورت رسمی مجوز اپراتوری تلویزیون اینترنتی را دریافت کردند. شهاب جوانمردی یک دارنده مجوز رسمی ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی به فارس گفته است تمامی مجوزهای صادره برای اپراتورهای تلویزیون اینترنتی توسط سازمان صدا و سیما لغو شده و این سازمان مجوزهای صادره را کان لم یکن اعلام کرده است.مدیرعامل هلدینگ ICT فناپ گفت: پس از حضور رئیس جدید سازمان صدا و سیما سیاست سازمان درباره نحوه کار در سرویس IPTV تغییر کرده و تدوین فرمت جدیدی از قرارداد در این سازمان آغاز شده است. در این جریان مشکل اساسی معطل ماندن سرمایه گذاری بخش خصوصی برای سیاست گذاری و تغییر سیاست‌ها است که با توجه به سرمایه‌بربودن بازار تلویزیون اینترنتی، سرمایه‌گذاری در آن پیچیده است.به گفته وی اگرچه صدور مجوز تلویزیون اینترنتی برای اولین بار در کشور اتفاق می‌افتد و از این رو از نظر قانونگذاری و الزامات قانونی دارای چالش‌هایی است اما این تاخیر و تعلل علاوه بر کاهش جذابیت سرمایه گذاری، سرمایه‌گذاران را برای ورود به عرصه‌های جدید بازار نگران می‌کند. علیرغم تغییر فرآیند کار 2 اقدام مثبت مهم توسط مدیران سازمان صدا و سیما انجام شده که نخست با همراهی اجازه دادند ارائه سرویس به مشتریان فعلی متوقف نشود و همچنین دوم اولویت پذیرش متقاضیان در دوره‌ جدید را به مجموعه‌هایی اختصاص داده‌اند که قبلا مورد تائید قرار گرفتند، در این حوزه ورود و با سرمایه‌گذاری کرده‌اند و نشان داده‌اند که علاقمند به کار در این بازار هستند.
آیا جامعه ایرانی باید هنوز پشت در انحصار 4دهه ای سازمان صدا و سیما باقی بماند تا این نهاد کوه پیکر با رفتار کج دار و مریز ادامه کاردهد. به گزارش ساعت 24،کارشناسان معتقدند حذف انحصار صدا و سیما از این فعالیت از ابعاد گوناگون به سود کلیت جامعه ایرانی است. تولید برنامه های جذاب برای جذب مخاطبان ایرانی که در حال حاضر به سوی کانالهای تلویزیونی خارجی فارسی زبان گرایش دارند مهمترین فایده رادیو و تلویزیون خصوصی در شرایط حاضر است. حذف و یا کاهش منابع مالی از بودجه عمومی با سرمایه گذاری بخش خصوصی یکی دیگر از فایده های دادن اجازه برای تاسیس رادیو تلویزیون خصوصی است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها