رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 252651

مرگ و زندگی باسیگار و بی سیگار

ساعت 24-یک دهم موارد مرگ در سراسر جهان، ناشی از مصرف دخانیات است. نتیجه یک پژوهش، این نرخ را در آلمان بیشتر نشان می‌دهد.

25
r />
محدود نبودن تبلیغات تجاری سیگار در این کشور، شاید یکی از دلایل باشد.نتیجه یک مطالعه علمی در سراسر دنیا نشانگر کاهش میزان مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار است. در این مطالعه روشن شده که نرخ ۱۵/۳درصد مرگ ناشی از دخانیات، از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵، یک سوم کاهش یافته است.یک گروه کارشناسی جزییات این تحقیق را در نشریه تخصصی "لنست" منتشر کرده؛ مطالعه‌ای که مبنای آن داده‌های کلان مربوط به انواع بیماری‌ها در سطح دنیاست.پژوهشگران نتیجه گرفته‌اند که عقب‌گرد میزان مرگ و میر ناشی از دخانیات، به خاطر تدابیری است که بسیاری از کشورها علیه مصرف توتون و تنباکو به جریان انداخته‌اند.در کنار این خبر خوب، خبر بدی نیز وجود دارد: در پاره‌ای کشورها، میزان مرگ ناشی از دخانیات نه تنها کمتر نشده بلکه بالاتر هم رفته است؛ مثلا در اندونزی، بنگلادش یا فیلیپین. در روسیه هم از جمله، تعداد زنان سیگاری به نسبت قبل بیشتر شده است.البته یک دلیل بالا رفتن آمار سیگاری‌ها، افزایش جمعیت جهان نیز هست. آمار سال ۱۹۹۰ نشان می‌داد که ۸۷۰ میلیون نفر مردم روزانه سیگار می‌کشد.این میزان در سال ۲۰۱۵ به ۹۳۳ میلیون نفر رسیده که افزایشی حدود ۷درصد را نشان می‌دهد. اکثر کسانی که به جمع سیگاری‌ها پیوسته‌اند، مردان هستند. تفکیک‌داده‌ها بیانگر این است که از این میزان، ۲۵درصد مردان به طور مرتب دود می‌کنند در حالی که سهم زنان تنها ۵/۴درصد است.
آلمان جزء ده کشور صدر فهرست
از هر پنج زن در آلمان، یک نفرشان سیگاری است و این رقم در مورد مردان یک نفر از چهار نفر است. طبق آمار موجود، تعداد مردان آلمانی سیگاری نسبت به ۲۵ سال گذشته، ۰/۹درصد کمتر شده اما این کاهش نزد زنان ۰/۳درصد است.آلمان با دارا بودن ۱۶ میلیون و ۳۰۰هزار سیگاری، در میان ده کشوری است که در صدر جدول قرار دارند. پژوهش مربوطه نشان می‌دهد که یک هفتم مردم این کشور در اثر پیامدهای ناشی از مصرف دخانیات می‌میرند؛ رقمی که از میانگین جهانی بیشتر است.اوته مون، مدیر ستاد پیشگیری از سرطان در مراکز پژوهشی این کشور می‌گوید که این پژوهش آشکار می‌کند که هر چند از سال ۱۹۹۰ به این سو، از تعداد سیگاری‌های آلمان کاسته شده اما نرخ آن از متوسط کاهش جهانی در سایر کشورها کمتر است. به اعتقاد او این واقعیت چندان تعجب آور نیست، چرا که در آلمان نسبت به دیگر کشورها، تدابیر پیشگیرانه کمتری برای پرهیز از دخانیات صورت می‌گیرد.خانم مون می‌گوید: «آلمان تنها کشوری در اروپاست که هنوز اجازه تبلیغات بدون محدودیت برای محصولات دخانی را می‌دهد.»او پیشنهاد می‌کند که سیاستمداران این کشور تدابیر مشخصی علیه مصرف توتون و تنباکو اتخاذ کنند و نشان دهند که سلامتی جامعه به منافع تجاری صنعت دخانیات تقدم دارد.این که با وجود کاهش اندک سیگاری‌ها در آلمان، موارد مرگ ناشی از دخانیات در این کشور بالا رفته یک پدیده است. مون در توضیح این پدیده می‌گوید: «متولدین سال‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی که خیلی بیشتر سیگار می‌کشیدند اکنون پیر شده‌اند و ریسک ابتلا آنها به بیماری‌ها و سرطان‌های ناشی از دخانیات بسیار بالاست.»
ریسک‌های مصرف سیگار
نتیجه یک پژوهش جهانی که توسط کارشناسان بین‌المللی انجام گرفته نشان می‌دهد که سیگار کشیدن به طور کلی خطر مرگ و معلولیت‌ را بالا می‌برد.یک دهم مرگ‌ها در سراسر دنیا به خاطر دخانیات است. همه ساله ۶میلیون و ۴۰۰هزار نفر در کل دنیا به خاطر مصرف دخانیات جان می‌سپارند. این یعنی افزایشی ۵درصدی ظرف ۲۵ سال. برای همین بسیار اهمیت دارد که دولت‌ها و سازمان‌های مربوط به سلامتی عمومی، خطرات ناشی از سیگار را متذکر شوند و از ترک آن حمایت کنند.کارشناسان معتقدند که علاج واقعه را باید قبل از وقوع کرد یعنی تلاش‌ها باید روی جلوگیری از تجربه سیگار کشیدن متمرکز شود.پژوهشگران هم‌چنین هشدار داده‌اند که صنعت دخانیات می‌تواند در کشورهای آفریقایی بازار مصرف بیابد زیرا در این کشورها تدابیر رسمی و دولتی علیه مصرف سیگار وجود ندارد. از این گذشته، اهرم‌های قانونی یا مالی کمی در آفریقا وجود دارند تا بتوان تجارت سیگار را کنترل یا محدود کرد.جان بریتون، از دانشگاه انگلیسی ناتینگهام در یادداشتی نوشته است: «امروز اپیدمی توتون از کشورهای صنعتی و ثروتمند به کشورهایی منتقل می‌شود که درآمدشان کم یا متوسط است.»
با ترک سیگار چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟


۲۰ دقیقه پس از آخرین سیگار فشار خون و ضربان قلب به حال عادی بازمی‌گردند. نیکوتین موجود در سیگار اعصاب سمپاتیک را تحریک می‌کند. این اعصاب ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برند و بدن را در حالت تحریک شده و آماده فرار قرار می‌دهند.هر سال نزدیک ۱۲۰ هزار تن در آلمان در اثر بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. قرار است از این پس چاپ تصاویر هولناک و نوشته‌های هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار از میزان این نوع مرگ و میر بکاهد. روز ۳۱ ماه مه از طرف سازمان بهداشت جهانی "روز جهانی بدون دخانیات" نامیده شده است. در این روز سازمان‌های متعددی مردم را به ترک دخانیات فرا می‌خوانند. مصرف سیگار سالانه باعث مرگ ۵ میلیون نفر در دنیاست. با ترک سیگار چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟با دود کردن هر سیگار ۲۰۰ نوع ماده سمی وارد بدن فرد سیگاری می‌شود. این مواد سمی برای اندام‌های درونی بدن انسان بسیار خطرناک هستند. مدت کوتاهی پس از ترک سیگار اما بدن انسان رفته‌ رفته سلامت خود را بازمی‌یابد. با توجه بیشتر به عواملی چون ورزش، خوردن غذاهای مدیترانه‌ای، خواب کافی، نکشیدن سیگار، افراط نکردن در نوشیدن مشروب و کاهش استرس می‌توانید زندگی سالم و طولانی برای خود بوجود آورید. گالری عکسی با ۱۵ راهکار در این مورد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها