رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 325643

خواص نارنج | نارنج معجزه ای برای بارداری و لاغری

نارنج ویژگیهای بی نظیری برای سلامتی دارد . در صورت مصرف آن پوست مناسب و مو تقویت شده و سلامت قلب و دستگاه گوارش شما بوجود می آید.

آب نارنج
html>

خواص نارنج

نارنج میوه ای با خواص بسیار زیاد که استفاده از آن برای تمامی افراد توصیه میشود.

نارنج طبیعت سرد و خشک دارد.

هر ۶۰ گرم یا ۱ عدد آن ۱۴ کالری انرژی دارد. که در واقع با توجه به خواص ذکرشده در بالا، از میوه‌های کم‌کالری بوده و پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می‌باشد.

نارنج یکی از گیاهان بومی ایران است که بخشهای مختلف آن مصارف درمانی فراوان داشته، در طب سنتی از خواص نارنج برای درمان اختلالات کبدی و صفرا استفاده میشده است. خوردن این میوه ترش و پرخاصیت و استفاده از شکوفه های این گیاه که به بهارنارنج معروف است و از آن عرق گیاهی تهیه میشود، برای همه گروههای سنی مفید بوده، استفاده از آن در رژیم غذایی به صورت مصرف میوه نارنج، عرق بهارنارنج، چای، رب نارنج و ... علاوه بر خوش طعم نمودن غذاها به تغذیه و سلامت کمک شایانی خواهد نمود. برای آشنایی بیشتر با خواص نارنج و فواید آن برای سلامتی و دفع سموم بدن، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

درخت نارنج در نقاطی از ایران از جمله استان‌های گیلان، مازندران و فارس رویش دارد، این درخت بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد می‌کند، همچنین امروزه به‌طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت می‌شود.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود. همچنین در صنعت عطرسازی و شامپو سازی نیز کاربرد دارد.

شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که در مربای بهارنارنج و همچنین عرق نارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود.
شکوفه نارنج (بهارنارنج) طبیعت (مزاج) گرم و خشک داشته، بوییدن آن شادی‌آور، تقویت‌کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) است.
پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است. طبیعت (مزاج) پوست نارنج، گرم و خشک است. از خلال پوست نارنج هم می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه، ترشی ساخت. مربا و ترشی پوست نارنج تقویت‌کننده معده است. مصرف حدود چهار گرم از پوست خشک نارنج حالت تهوع و استفراغ را رفع می‌کند.
اگر نارنج به‌صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود، یک نرم‌کننده بسیار مفید برای پوست و مو و از بین برنده خارش است.
این میوه ترش، طبیعت سرد و خشک دارد. افرادی که مشکلات عصبی دارند با خوردن ترشیجات اظهار می‌کنند که بدتر شده‌اند اما شواهد علمی در این خصوص موجود نمی‌باشد.

خواص نارنج در بارداری

مصارف علمی و دارویی نارنج

خواص ضد نفخ، ضد یبوست، ضد تهوع، ضد پیری و نشاط‌آور این میوه به اثبات رسیده است. این میوه به دلیل غنی بودن از ویتامین c یکی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی محسوب می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که آبگیری و حرارت می‌تواند تا حدودی باعث تخریب ویتامین C موجود در آن گردد.
در سال‌های اخیر از عصاره نارنج قرصی تهیه‌شده که مصرف آن باعث افزایش دمای بدن و کنترل اشتها می‌شود که از همین طریق با افزایش سوخت و ساز موجب کنترل وزن می‌گردد. از هزاران سال پیش میوه نارس نارنج به‌عنوان دارو در چین استفاده می‌شده است.

خواص نارنج در بارداری

مقادیر بالای ویتامین C موجود در نارنج باعث افزایش جذب آهن شده و برای درمان کم خونی در زنان باردار مفید می باشد.

تاکنون در مورد عوارض جانبی نارنج برای زنان باردار و جنین در دوران بارداری و شیردهی تحقیقات انجام نشده اما بهتر است در این دوران از مصرف زیاد نارنج خودداری کنید.

خواص نارنج برای لاغری

ارنج حاوی ماده‌ای به نام سینفرین است که اثری طولانی‌تر از اپی نفرین دارد. در واقع به آن مقلد سمپاتیک گفته می‌شود. این ماده همانند کافئین باعث کاهش وزن می‌گردد.

نارنج حاوی:

آمین آدرنرژیک هوردنین
سینفرین اکتوپامین
N متیل تیرامین تیرامین

مکانیسم اثر این آمین‌ها تحریک رسپتورهای ۳-B و اثر کمتر بر رسپتورهای αو β می‌باشد. که تحریک رسپتورهای ۳-B باعث افزایش کاتابولیسم چربی‌ها می‌شود. که با افزایش متابولیسم و ترموژنز به سوخت بیشتر کالری می‌پردازند. این عصاره‌ها به‌صورت ترکیبات متفاوت ۴ الی ۳۰ درصد سینفرین به فروش می‌رسند؛ درواقع نارنج یک چربی سوز قوی و ضد اشتها می‌باشد.

خواص بهار نارنج

گل های میوه نارنج را بهار نارنج می نامند و از آن ها برای درمان مشکلات گوارشی مانند زخم معده، یبوست، اسهال، وجود خون در مدفوع و گاز روده استفاده می کنند.

همچنین از عرق بهار نارنج برای کاهش چربی خون، کاهش قند خون در افراد دیابتی، سم زدایی خون، اختلالات کبد و کیسه صفرا، بیماری های کلیه و مثانه و درمان بی خوابی استفاده می کنند.

همچنین روغن بهار نارنج برای درمان کم خونی، درمان ریزش مو و درمان مشکلات پوستی و سرطان استفاده می شود.

خواص نارنج برای پوست و مو

صورت‌هایی که جوش دارند آب نارنج با کمی عرق آویشن مخلوط نموده صورت را بشویند. و یا اینکه گل ختمی را در آب جوش ریخته و سپس صاف نموده با آب نارنج مخلوط نموده صورت را بشویند.

کسانی که می‌خواهند موی نرم داشته باشند میوه نارنج را پخته له نموده روی سر بمالند.

مخلوطی از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب جوشانده سپس بعد از شستشوی سر موها را ماساژ دهید. این محلول تقویت کننده مو می باشد. مقدار ۲ قاشق پوست گردو + ۴ قاشق پوست خرد شده نارنج.

اگر نارنج به‌صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود، یک نرم‌کننده بسیار مفید برای پوست و مو و از بین برنده خارش است.

مضرات نارنج (موارد احتیاطی و منع مصرف)

زیاده روی در خوردن نارنج، کبد را ضعیف میکند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.

با توجه به اینکه عرق بهارنارنج بسیار زود فاسد شده و کپک میزند، توصیه میشود همیشه از عرق گیاهی تازه استفاده نموده وبرای نگهداری آن را در شیشه های تیره و دور از نور قرار دهید.

زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج میتواند باعث بیخوابی شود.

بهترین نوع میوه نارنج، نوعی است که هم پوست رویی و هم پوست نازک داخل میوه خیلی ضخیم نباشد و هر چه پوسته ها نازکتر باشند کیفیت و خواص نارنج بالاتر بوده و هضم و جذب آن نیز راحت تر است

خواص هسته و برگ نارنج :

از آنجا که نارنج بسیار پرخاصیت می باشد برگ و هسته آن نیز خواص فراوانی دارد که در اینجا به شرح آن می پردازیم:

اگر عقرب شما را گزیده چهار گرم از هسته نارنج را با چهار گرم هسته لیمو ترش در هاون بکوبید و آن را به کسی که عقرب او را گزیده است بخورانید.

اگر دچار استرس و ناراحتی های اعصاب هستید برگ بهار نارنج را خرد نموده و به صورت دمنوش با عسل میل نمائید این دم کرده آرام بخش و ضد تشنج می باشد.همچنین به هضم راحت غذا هم کمک می نماید.

اگر از بی خوابی و سردرد های میگرن رنج می برید دم کرده برگ نارنج برای شما بسیار مفید می باشد پزشکان طب سنتی این دم کرده را توصیه نمودند مدار مصرف یک فنجان در روز است

اگر بیماری کرم روده دارید پوست نارنج را خشک نمائید و بعد پودر نموده و با آب گرم میل نمائید . مربای خلال پوست نارنج هم کرم روده را از بین می برد.

اگر از بیماری های کبدی رنج می برید دم کرده برگ نارنج برای شما موثر می باشد.

به طور کل دم کرده برگ نارنج بدن را ضد عفونی و پاکسازی می نماید و صفرای بدن را از بین می برد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها