رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 267972

منظور روحانی از کسانی که "گیوه های شان را ورنکشیدند" کیست؟

ساعت24-روزنامه اعتماد نوشت:سخنان رییس‌جمهور درباره آنها که حاضر به دفاع از دولت در انتخابات نبودند، چه‌کسانی را هدف قرار می‌دهد؟

حسن روحانی
style="text-align:justify"> «همه هم یک جور نبودند، مختلف بودند. بعضی‌ها با همه توان آمدند. ما روستایی هستیم، به قولی بعضی‌ها گیوه را بر کشیدند و به میدان آمدند، آستین‌ها را بالا زدند و به میدان آمدند. اما بعضی‌ها پاشنه گیوه‌شان خوابیده بود و بر نکشیدند. لخ لخ کردند. یک مقدار راه آمدند و مسیر را آمدند و زحمت کشیدند. سعی آنان مشکور»

اشاره حسن روحانی به زمان همین انتخابات برمی‌گردد نه دوره‌ای که همه نالان از عدم معرفی دستاوردهای دولت از سوی مدیران دولتی بوده‌اند.

با سخنان حسن روحانی نخستین سوالی که به ذهن می‌رسد، این است که مخاطبان این سخنرانی چه کسانی هستند و در چه پست‌هایی بوده‌اند که سخت‌شان می‌آمد اقدامی در جهت معرفی دستاوردهای دولت کنند؟ یقینا پست این افراد آنقدر قابل اعتنا بوده که این انتظار برای حسن روحانی به وجود آمده باشد که آنان در دفاع از عملکرد دولت برآمده و به گفته او، سینه سپر کنند. با نگاهی گذرا به روزهایی که تنور انتخابات با مناظره‌های ٦ نامزد ریاست‌جمهوری داغ‌تر و داغ‌تر می‌شد، می‌توان به اسامی حامیان سینه سپر روحانی پی برد. وزیران، معاونان و حتی استاندارانی که بازوهای اجرایی رییس‌جمهوری در سراسر کشور بودند، از جمله افرادی هستند که می‌توانند در این موضوع، مورد خطاب قرار گیرند.

هرچند هم بخواهیم از اسحاق جهانگیری به عنوان کاندیدای پوششی یاد کنیم که وارد عرصه شد، تا دفاع کند و با اعداد و ارقام از دستاوردهای دولت بگوید اما، انتظارات از سایر وزیران هم سرجای خود باقی بود. در این میان اعضای کابینه هم باید خودی نشان می‌دادند و حداقل در مقام دفاع از حسن روحانی و در برابر اتهاماتی که به او و در حقیقت به کل کابینه یازدهم زده می‌شد، به تعبیری گیوه‌های خود را برمی‌کشیدند و به میدان می‌آمدند تا قبول مسوولیت پاسخگویی تنها بر دوش رییس‌جمهور مستقر و معاون اول او نباشد. با نگاهی به اظهاراتی که در فاصله ١٠ روز مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری، صورت گرفته، به‌خوبی کاشف به عمل می‌آید که کدام‌یک از وزیران در تمام ایام تبلیغات انتخاباتی دغدغه‌ای جز معرفی دستاوردهای دولت یازدهم نداشته‌اند.

سفرهایی که برای بعضی از وزیران و معاونان حسن روحانی در دهه آخر اردیبهشت تنظیم شده بود، نشان از تلاش‌های آنان برای تداوم دولت تدبیر و امید داشت. حضور افرادی همچون ظریف، زنگنه و قاضی‌زاده هاشمی در استان‌های مختلف نشان از تلاش آنها برای اعتماد دوباره ملت به دولت روحانی بود. هرچند آمار معاونان رییس‌جمهوری در دفاع از عملکرد حسن روحانی بهتر از وزیران کابینه است، اما باز هم تعداد کسانی که همواره در دفاع از روحانی خود داوطلبانه اقدام به سخنرانی می‌کردند، قابل توجه است.

حال می‌ماند تعدادی از این افراد که به گفته روحانی، به زور خبرنگاران باید کلمه‌ای در حمایت از دولت می‌گفتند که البته استانداران را هم باید به آنها اضافه کرد. کسانی‌که هنوز هم در برخی از استان‌های تحت مدیریت آنان، خیلی از اصلاح‌طلبان حامی روحانی اجازه سخنرانی ندارند، می‌توانند مخاطب سخنان روحانی باشند. هرچند روی سخنان روحانی را وزیران کابینه می‌دانیم و طرح مبحث تغییر ٥٠ درصد از اعضای کابینه از سوی محمدعلی نجفی، مشاور اقتصادی او را بر مبنای همین استدلال قرار می‌دهیم، اما باز هم باید منتظر مرداد ماهی بمانیم که برای هر دولتی زمان تسویه حساب برای اعضای کابینه در دوره دوم استقرار است. اینکه روحانی با چند نفر از گیوه‌کشان، مسیر دولت دوازدهم را آماده حرکت می‌کند، به بسیاری از گمانه‌زنی‌ها در خصوص رفتارهای یک ماه اخیر دولتمردان یازدهم پاسخ خواهد داد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها