رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 141954

احسان خواجه امیری شایعات در مورد حال ایراج را تکذیب کرد

ساعت24-احسان خواجه امیری فرزند حسین خواجه امیری( ایرج) شایعات منتشره در مورد تشدید بیماری خواننده شهیر کشورمان را تکذیب کرد.

images.jpg
a href="http://www.saat24.com/tag/%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87+%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1%DB%8C">احسان حواجه امیری فرزند استاد هنرمند موسیقی سنتی کشورمان حسین خواجه امیری"ایرج" در باره شایعاتی که در مورد تشدید بیماری پدرش منتشر شده ابراز تاسف کرد و گفت که حال وی خوب و بیماری وی بهبود یافته است.

استاد ایراج از خوانندگانی است که در خاطرات اکثر ایرانیان زندگی می کند و دلیل آن خوانندگی وی در اکثر فیلم های قدیمی است. وی بطور عمده بجای زنده یاد محمد علی فردین هنرمند بزرگ سینمای کشورمان می خواند و همین مسئله موجب ثبت صدای این هنرمند در اذهان عامه مردم شده است.

خواننده ای مردمی

حسین خواجه‌امیری مشهور به ایرج متولد ۱۱ دی ۱۳۱۱ در شهر خالدآباد نطنز، در استان اصفهان خوانندهٔ موسیقی اصیل ایرانی و خواننده ای مردمی بود. وی پدر احسان خواجه‌امیری خواننده پاپ و الیکا خواجه‌امیری نوازنده و مدرس پیانو است.

ایرج از خواننده‌های صاحب‌سبک ایران است و صدایش به اصطلاح صدیی شش‌دانگ است. توانایی موسیقایی صدای او به حدی است که توانایی اجرای هرچه را از صدای یک انسان انتظار می‌رود دارد.

محمدرضا شجریان از استادان موسیقی سنتی کشورمان دربارهٔ وی می‌گوید: «صدای ایرج در تاریخ آوازخوانی ما یک متر و معیار است و هر کس بخواهد در بالاترین حد حنجره صدایی را مثال بزند، می‌گوید صدا شبیه صدای ایرج است».صدای ایرج ویژگی‌هایی دارد که آن را به عنوان صدای معیار در هنر خوانندگی کشورما ثبت کرده است.

تلاش فراوان برای یادگیری

حسین خواجه‌امیری در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمد. پدربزرگش از خوانندگان بنام زمان ناصرالدین شاه بود. پدرش، که از صدایی خوش و رسا برخوردار بود و ردیف می‌دانست، مدت‌ها او را تحت تعلیم خویش قرار داد. حسین در همان زمان در مراسم تعزیه‌خوانی شرکت می‌کرد و نزد تعزیه‌خوانانی که ردیف و دستگاه می‌دانستند به یادگیری آواز پرداخت.

وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی به تهران آمد و در سال ۱۳۲۶ به مکتب ابوالحسن صبا راه یافت و دو سال پیاپی در حضور او دانسته‌های خویش را تکمیل کرد و به وسیلهٔ وی به رادیو ایران معرفی شد. در آن جا به اجرای برنامه با ارکستر ابراهیم خان منصوری پرداخت. وی پس از مدتی به دانشکده افسری رفته و شب‌های جمعه که از کار بی آسود در برنامهٔ رادیو نیروی هوایی با ارکستر محمد بهارلو به اجرای برنامه می‌پرداخت. در همان زمان به خاطر برخی مصلحت ها نام مستعار "ایرج" را که نام برادرش بود برای خود برگزید.

ایرج در سال ۱۳۳۶ به دعوت داوود پیرنیا به برنامه گل‌ها راه یافت و در اولین همکاری خود با این برنامه برگ سبز ۴۳ را در مایهٔ شور-ابوعطا و با همکاری علی تجویدی و فرهنگ شریف و امیر ناصر افتتاح خواند. وی این همکاری با برنامه گل‌ها یادبودهای گران بهایی برای فرهنگ موسیقی کشور است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها