رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 216806

رشد ۵۰ درصدی پرداخت تسهیلات در ۷ ماه منتهی به آبان ۹۵

بانک مرکزی همه واقعیت های تسهیلات دهی را گزارش می دهد؟

ساعت ۲۴- رییس کل بانک مرکزی ایران در یک سال اخیر بارها و بارها اظهار گلایه کرده است که ۴۵ درصد از منابع بانک ها منجمد شده و نمی توانند در وام دهی و اعتبار بخشی به متقاضیان کامیاب باشند. در برابر این گلایه ها اما بانک مرکزی هر ماه آماری از میزان وام های پرداختی به بخش های مختلف را ارایه می کنند که نشان دهنده رشدهای قابل عنایتی است.

بانك مركزي
dir="RTL" style="text-align:justify">به طور مثال بانک مرکزی گزارش کرده است که در ۷ ماه منتهی به پایان آبان ۱۳۹۵ مبلغ ۲۷۸ هزار میلیارد تومان وام و تسهیلات پرداخت کرده است که رشدی معادل ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۴ دارد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی هفت ماهه سال ۱۳۹۵ است، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخش‌های اقتصادی طی هفت ماهه سال جاری مبلغ ۱۸۲۳.۴هزار میلیارد ریال معادل ۶۵.۵ درصد کل تسهیلات پرداختی است و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۶۶۲.۵ هزار میلیارد ریال معادل ۵۷.۱ درصد افزایش داشته است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در هفت ماهه سال جاری معادل ۶۶۴.۹ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۶.۵ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش تمام بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۱۸۲۳.۴ هزار میلیارد ریال) است.

ملاحظه می‌شود از ۷۸۶.۲ هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۴.۶ درصد آن (مبلغ ۶۶۴.۹ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.

ارقام نشان می دهند تعداد ۱۶۶۸۰۷ فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره ۴۷۱۳ میلیون ریال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش‌هاست. درضمن در بخش خدمات تعداد ۲۲۶۳۰۷۲ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره ۵۰۲ میلیون ریال پرداخت شده است.

شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی)توجه ویژه‌ای کرد,

به گزارش ساعت ۲۴، پرسش این است که منابع تامین کننده رشد ۵۰ درصدی تسهیلات پرداختی کدامند؟ آیا رشد سپرده گذاری در این مدت ۵۰ درصد رشد داشته است؟ آیا سرمایه بانک ها برای پرداخت وام افزایش داشته است؟ کارشناسان معتقدند بخش قابل ملاحظه ای از ارقام یاد شده از محل «استمهال» وام های پرداخت شده قبلی است که اکنون با تاخیر در پرداخت مواجه شده اند و شاید حتی سود ناشی از جریمه دیرکرد این وام های معوقه نیز جزیی از این رشد ۵۰ درصدی باشد. آیا بانک مرکزی با ارایه آمارهای کلی و اجتناب از بیان همه واقعیت ها آدرس اشتباه می دهد؟ مدیران بانک مرکزی می توانند با ارایه همه واقعیت های مربوط به کارنامه خود چهره ای درخشان تر داشته باشند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها